Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.01.05

A 2012. ÉVI ELVÁRT BÉREMELÉSRŐL I.rész

Elsősorban most közzétesszük a NAV honlapján valamint a Magyar Közlönyben megjelent rendelet kivonatolt valamint a teljes magyar közlöny 157. számát is amelyben megjelent a fenti rendelet.

Az APEH (NAV) által készített útmutató teljes részletességgel tárgyalja és veszi végig valamennyi bérezési formában a végrehajtandó béremelést.

A rendelet-nek pedig az 1.számú mellékletében található táblázat a legfontosabb támpont a béremeléshez, csak azokban az esetekben amikor a táblázatban szereplő összeggel történő béremelés nem éri el a minimálbér 93.000,- Ft/hó összegét, ott a minimálbérre kell emelni a munkabért függetlenül az elvárt mértéktől. Valamint ugyanilyen szempont alapján kell alkalmazni a garantált bérminimum összegét is a béremelés során ami 108.000,- Ft/hó 2012-től.

 

A Kormány természetesen szankcióval is súlytja azokat a munkáltatókat akik ezt nem "lépik meg", mert két évre kizárja a közbeszerzési, valamint állami támogatásokon való részvételből azokat a munkáltatókat, akik minimum az érintett munkavállalók 2/3-nál nem emelik az elvárt szintre a dolgozóik munkabérét.

Elvárt béremelés - Rendelet

Apeh által közzétett útmutató

Magyar Közlöny 2011 év 157 szám