Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.09.18

AGRÁRKAMARAI REGISZTRÁCIÓ

 A törvény hatályba lépésétől számított 60 nap áll rendelkezésre a gazdálkodóknak a regisztrálásra, illetve az 5.000,- Ft regisztrációs díj megfizetésére. Ez a dátum : 2012. november 20.

A regisztráció menete:

( Regisztrációra online van lehetőség a www.agrarkamara.hu oldalon, az ott található online regisztrációs felületen. ott megtalálható a regisztráció menetének leírása illetve a számlaszám is amelyre a regisztrációs díjat kell utalni.)

 1. Regisztrációra kötelezettek:
  - természetes személyként agrárgazdasági tevékenységet folytat
  - gazdálkodó szervezetként főtevékenysége agrárgazdálkodási tevékenység

  1.1. Regisztráció alól mentesülnek:

  - a Magyar Állatorvosi Kamara

  - a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara

  - a Magyar Vadászkamara vagy más vadászati szakmai szervezetek

  ( Kiemelt fontosságú, hogy ezeknek a szervezeteknek, az online regisztráció során nyilatkozniuk kell erről, hogy a mentesség érvényessé váljon. Meg kell adniuk személyes adataikat, illetve az illetékes szervezetnél vezetett nyilvántartási számukat is.)

 2. Regisztráció menete:

  Kizárólag online felületen lehet. A regisztrációt segíti az online kitöltési útmutató és segédlet, amely végig vezet a regisztrációs folyamaton.
  Meg kell adni a vállalkozás altal végzett agrárgazdasági tevékenység teáor kódját, pontosabban ki kell választani egy listából. Aki természetes személyként több agrárgazdasági tevékenységet is folytat, a rá legjellemzőbb tevékenységet adja meg mivel csak egy választható ki, amely alapján a besorolását kéri.
  Fontos az email cím megadása, mert a kamara a továbbiakban az itt megadott email címet fogja a tájékoztatás során használni, illetve a visszaigazolás is ide fog érkezni.

 3. Regisztráció hitelesítése

  A regisztrációs lap elküldése után elektronikus levélben visszaigazoló email érkezik, amelyet le kell tölteni, és ki kell nyomtatni, majd aláírást (cégszerű aláírás) követően postázni kell a rajta lévő címre legkésőbb 2012. november 20-ig.

 4. Regisztrációs díj befizetése

  A regisztrációs díj megfizetésének határideje szintén 2012. november 20. Az 5.000,- Ft utalását az alábbi számlaszámra kell utalni: 14100000-10790649-02000004
  A számlaszám a honlapon is megtalálható és remélhetőleg a visszaigazolásban is benne lesz.
  Az átutalás közleményében mindenképpen fel kell tüntetni a kapott regisztrációs számot, valamint a "kamarai hozzájárulás" szöveget.
  Dupla regisztrációs díj befizetésének elkerülése:
  Akik a kamarákról szóló törvény alapján regisztráltak a kereskedelmi és iparkamaráknál ez év május 31-ig, és befizették akkor az ott kiírt 5.000,- Ft-os regisztrációs díjat, azoknak nem kell az agrárkamarai regisztrációs díjat is megfizetniük. Ehhez szükséges az ott kapott igazolás, valamint az, hogy az online regisztráció során nyilatkozniik kell erről a tényről.


  forrás: agrarkamara.hu