Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.02.06

TERMŐFÖLDHASZNÁLAT BEJELENTÉSE !!!

A termőföldről szóló 1994. évi LV. tv. 2013. január 1-től hatályos módosítása alapján a földhasználati nyilvántartás kötelező tartalmi elemévé vált magánszemély földhasználók esetén a személyi azonosító szám (személyi szám), gazdálkodó szervezet esetén a statisztikai azonosító és a cégjegyzékszám.

A bejelentést a Vidékfejlesztési Minisztérium által közzétett adatlapon kell megtenni (Az adatlapot mellékeltük). Az adatlap kötelező használatával a földhasználók az azonosító adatközlési kötelezettségüknek 2013. március 30-ig tehetnek eleget a járási földhivatal felé. A határidő elmulasztása földhasználati bírság kiszabását vonja maga után. Magánszemély földhasználóknak a személyi azonosítót és a lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya mindkét oldala!), míg gazdálkodó szervezet földhasználóknak a statisztikai azonosítót tartalmazó okirat másolatát is csatolniuk kell.
 
 
 
Kapcsolódó linkek, és a bejelentési adatlap:
 
 
Az alábbi link azoknak szól akik azt hitték, hogy az otthoni konyhakertet is be kell jelenteni:
 
 
Hivatalos téjékoztatási oldal:
 
 
 
A bejelentés módjáról egyelőre még nem világos, hogy csak személyesen lehet megtenni, vagy elegendő postázni a kitöltött adatlapot a bejelentésre kötelezetteknek. További fontos dolog, hogy az illetékes földhivatalnál kell benyújtani az adatlapot, így akinek másik megyében van atermőföldje az ott köteles bejelenteni. 
 
Fontos, hogy a gazdálkodók az Új Földtörvény további vonatkozásait is áttanulmányozzák, mert a haszonbérletre, meg egyáltalán a földhasználattal kapcsolatos szabályok is módosultak. Ezzel kapcsolatban elindult egy új honlap is melynek címe a következő:
 
 
Érdekes módon a földtörvény teljes szövegét még nem lehet megtalálni az interneten, de biztos hogy a napokban a teljes szöveg elérhető lesz, és az abban foglalt további változásokról is részletes tájékoztatót adunk ki.