Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.10

Új "EGYKE" adatlap

Az adóügyek elektronikus intézésére vonatkozó képviseleti jogosultság bejelentésére szolgáló ’T180 jelű, az elektronikus képviseleti jogosultság megszüntetésének bejelentésére szolgáló ’T182 jelű, valamint az adóügyek személyesen és papír alapon történő intézésére vonatkozó állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló ’VAMO adatlapokat váltja fel az EGYKE adatlap.

 

Az EGYKE adatlap bevezetését követően az állandó meghatalmazottaknak, megbízottaknak elegendő csupán egy adatlapot benyújtaniuk valamennyi képviseleti jogosultságuk, vagy a képviseleti jogukban történő változás, valamint a képviseleti jog megszűnésének bejelentésére.

 

Az új adatlap bevezetése miatt azoknak a képviselőknek, akik már rendelkeznek élő képviseleti joggal, tehát az adóhatóság automatikusan megképezte az elektronikus ügyintézési jogukat, vagy adtak be korábban az adóügyek papíron, személyesen történő intézésére illetve az elektronikus ügyintézésre vonatkozó (’VAMO vagy ’T180 jelű) adatlapot, nem kell újra bejelenteniük a képviseleti jogukat az EGYKE adatlapon.

 

Felhívjuk ugyanakkor szíves figyelmüket, hogy az EGYKE adatlap bevezetését követően, azaz 2015. július 17-étől kezdődően az új állandó képviseleti jogosultságot, vagy a korábban bejelentett képviseleti jog változását már csak az EGYKE adatlapon lehet bejelenteni.

 

 

További tájékoztatás az EGYKE adatlap bevezetéséről a NAV honlapján: (http://www.nav.gov.hu/nav/ado/art/Tajekoztatas_az_Egyse20150624.html?query=egyke) található.