Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek - érdekességek

Cikkek

2013.01.28

1 - 2 Forintos érmék bevonása

A 2008. március 1-jén forgalomból bevont 1 és 2 forintos érmék törvényes fizetőeszközre történő átváltása — az MNB törvény által biztosított 5 éves átváltási időszak lejártával — 2013. február 28-ig lehetséges. Ezt követően erre nem lesz mód. 

 
Teljes bejegyzés

2012.09.05

Tízmilliárdokat kaptak a kiváltságos sportágak

 Tavaly 15-20 milliárd forintba került a látványsportágak - vagyis a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda, és a jégkorong - támogatása az adófizetőknek, és idén is hasonló nagyságrendű lehet ez az összeg - derül ki Matolcsy György írásbeli válaszából, amelyet ma tettek közzé a parlament honlapján.

 
Teljes bejegyzés

2012.03.26

Társadalmi vita indult a fordított adózásról

Elkezdődött a fordított adózás mezőgazdasági bevezetéséről szóló előterjesztés társadalmi vitája − közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az adózás átalakítására az NGM szerint azért van szükség, mert az áfacsalások a mezőgazdaságban annyira elterjedtek, hogy már zavarják az ágazat működését.

 
Teljes bejegyzés

2012.01.26

Hamarosan érkeznek az adócsomagok

Idén négyféle csomagot és azon belül összesen hétfajta nyomtatványt küld ki az adóhatóság a személyijövedelemadó-bevallásra kötelezett magánszemélyek számára.

 
Teljes bejegyzés